|
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Poniedziałek 03.11.2025 |
Chleb pszenny, chleb żytni z masłem, sałatą, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata z cytryną. ALERGENY: MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA, MLEKO |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron z twarogiem śmietankowym i z musem truskawkowym, surówka z jabłka i marchewki, herbata owocowa. ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, MLEKO
|
Bułka staropolska z masłem i miodem, gruszka, kakao z mlekiem. ALERGENY: MĄKA PSZENNA, MLEKO. |
|
Wtorek 04.11.2025 |
Śniadanie w formie stołu szwedzkiego (chleb pszenny, chleb żytni, bułka pszenna, masło, ser żółty, szynka drobiowa, jajko na twardo, kiełbasa krakowska, sałata, ogórek zielony, pomidor, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek kiszony), Kawa Inka z mlekiem. ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA |
Zupa pieczarkowa z makaronem, bitki ze schabu w sosie pieczeniowym, kasza bulgur, marchewka mini z masełkiem i bułką tartą, herbata z miodem i cytryną. ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, MLEKO |
Kisiel na naturalnym soku owocowym przygotowywany w przedszkolu, herbatniki, pomarańcza, kawa zbożowa z mlekiem. ALERGENY: MĄKA PSZENNA, MLEKO. |
|
Środa 05.11.2025 |
Płatki kukurydziane na mleku, Chleb pszenny z masłem, pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym. ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, nuggetsy z fileta z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria z zielonym ogórkiem i jogurtem naturalnym, herbata owocowa. ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, MLEKO, JAJA |
Smoothie owocowe z mango i truskawką na kefirze naturalnym, mandarynka, biszkopty. ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA |
|
Czwartek 06.11.2025
|
Chleb pszenny, chleb żytni z masłem, serkiem białym naturalnym, ogórkiem zielonym i rzodkiewką, Kakao z mlekiem. ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA |
Zupa pomidorowa z ryżem, makaron z sosem mięsno-warzywnym (spaghetti), kompot owocowy. ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, MLEKO
|
Pączek z marmoladą, śliwka węgierka, kawa Inka z mlekiem. ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA |
|
Piątek 07.11.2025 |
Chleb pszenny, chleb żytni z masłem, szynką drobiową, pomidorem, ogórkiem zielonym i rzodkiewką, Kawa Inka z mlekiem. ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA |
Barszcz biały z makaronem zacierką, panierowany filet rybny, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, herbata miętowa. ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, RYBA, JAJA
|
Galaretka cytrynowa, wafle kukurydziane, banan, mleko. ALERGENY: MLEKO. |
W ciągu całego dnia podawana jest dzieciom woda źródlana w zależności od potrzeb.
Pełen skład surowcowy potraw do wglądu u intendenta przedszkola.
Przedszkole zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do jadłospisu.
Dyrektor Intendent Szef Kuchni











