• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • włącz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

 

DATA

       ŚNIADANIE

          OBIAD

    PODWIECZOREK

 

Poniedziałek

03.11.2025

Chleb pszenny, chleb żytni z masłem, sałatą, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata z cytryną.

ALERGENY: MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA, MLEKO

Zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron z twarogiem śmietankowym i z musem truskawkowym, surówka z jabłka i marchewki, herbata owocowa.

ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, MLEKO

 

Bułka staropolska z masłem i miodem, gruszka, kakao z mlekiem.

ALERGENY: MĄKA PSZENNA, MLEKO.

 

   Wtorek

04.11.2025

Śniadanie w formie stołu szwedzkiego (chleb pszenny, chleb żytni, bułka pszenna, masło, ser żółty, szynka drobiowa, jajko na twardo, kiełbasa krakowska, sałata, ogórek zielony, pomidor, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek kiszony), Kawa Inka z mlekiem.

ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA

Zupa pieczarkowa z makaronem, bitki ze schabu w sosie pieczeniowym, kasza bulgur, marchewka mini z masełkiem i bułką tartą, herbata z miodem i cytryną.

ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, MLEKO

Kisiel na naturalnym soku owocowym przygotowywany w przedszkolu, herbatniki, pomarańcza, kawa zbożowa z mlekiem.

ALERGENY: MĄKA PSZENNA, MLEKO.

 

   Środa

05.11.2025

Płatki kukurydziane na mleku, Chleb pszenny z masłem, pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym.

ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, nuggetsy z fileta z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria z zielonym ogórkiem i jogurtem naturalnym, herbata owocowa.

ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, MLEKO, JAJA

Smoothie owocowe z mango i truskawką na kefirze naturalnym, mandarynka, biszkopty.

ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA

 

 Czwartek

06.11.2025

 

Chleb pszenny, chleb żytni z masłem, serkiem białym naturalnym, ogórkiem zielonym i rzodkiewką, Kakao z mlekiem.

ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA

Zupa pomidorowa z ryżem, makaron z sosem mięsno-warzywnym (spaghetti), kompot owocowy.

ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, MLEKO

 

Pączek z marmoladą, śliwka węgierka, kawa Inka z mlekiem.

ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA

 

  Piątek

07.11.2025

Chleb pszenny, chleb żytni z masłem, szynką drobiową, pomidorem, ogórkiem zielonym i rzodkiewką, Kawa Inka z mlekiem.

ALERGENY: MLEKO, MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA

Barszcz biały z makaronem zacierką, panierowany filet rybny, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, herbata miętowa.

ALERGENY: SELER, MĄKA PSZENNA, RYBA, JAJA

 

Galaretka cytrynowa, wafle kukurydziane, banan, mleko.

ALERGENY: MLEKO.

W ciągu całego dnia podawana jest dzieciom woda źródlana w zależności od potrzeb.
Pełen skład surowcowy potraw do wglądu u intendenta przedszkola.
Przedszkole zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do jadłospisu.

Dyrektor                                         Intendent                                      Szef Kuchni

Nasze Grupy

Przejdź do grupy Muchomorki

Muchomorki

Przejdź do grupy Biedronki

Biedronki

Przejdź do grupy Motylki

Motylki

Przejdź do grupy Żabki

Żabki

Przejdź do grupy Pszczołki

Pszczółki

Przekierowanie na stronÄ™ Facebook